Autor: Romet Kreek • 20. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõuna-Korea on küberkriisis

Lõuna-Korea pangad ja meediaväljaanded on tõenäoliselt langenud küberrünnaku ohvriks, mis pani valitsust uurima, kas sellel on mingi seos kuumenenud suhetega Põhja-Koreaga.

President Park Geun Hye administratsioon lõi küberkriisi staabi, et uurida, kas Põhja-Korea on rünnakute taga. Arvutid on maas Shinhan pangas, Nonghyup Bankis, Munhwa Broadcastingus, YTN-is ja Korea Broadcasting Systemsis. Teenused kukkusid maha peaaegu üheaegselt.

Arvatakse, et võrgu külmumise taga on arvutiviirus. Kahes pangas on operatsioonid taastatud.

Lõuna-Korea süüdistas Põhja  2011. aasta rünnakus, mis halvas Nonghyupi arvutivõrgu 12. aprillil. See jättis ligi 20 miljonit klienti sularahaautomaadi teenustest ilma ning muutis võimatuks internetipanga kasutamise.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755