Autor: Rivo Sarapik • 21. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Netist ostmine muutub turvalisemaks, kuid tülikamaks

Suuremad pangad muudavad pangakaartide kasutamist veebis turvalisemaks. See nõuab kaardi omanikelt-kasutajailt lisategevusi.

Näiteks SEB kunde peab tänasest osades veebipoodises kaardiga maksmisel enda isikut ka netipanka sisselogimisega kinnitama. Panga teatel ei saa sellisel puhul kurikael näiteks varastatud krediitkaardiga maksta.

„Internetis ostlemine on muutumas järjest populaarsemaks – ainuüksi viimase poole aastaga on tehingute mahud kasvanud 17 ja tehingute arv 25 protsenti,“ kommenteeris muudatust SEB juhatuse liige ja jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit.

Swedbank nõuab samal ajal veebis maksmisel kasutatavate krediitkaartide eraldi registreerimist ning ostul tuleb sisestada veel kasutaja poolt kinnitatud nn parool. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755