Autor: Alyona Stadnik • 21. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõnu Runnel: spämmerile trahv või häbiposti

IT-ettevõtja ja disainibüroo Fraktal tegevjuht Tõnu Runnel leiab, et soovimatute e-kirjadedega võitlemiseks tuleks teha kiirmenetluse korral trahv või kodanikualgatus, mis paneks spämmijaid häbiposti.

"Maksude lisamine ei ole hea meetod, see tähendab lihtsalt maksuhaldurite ridade kasvatamist," ütles Runnel.

Masskampaaniad.neti tegevjuht Siim Kaevatsi arvates võiks soovimatu reklaami järsuks vähendamiseks e-posti teel saadetava reklaami maksustada.

"Küsimus on, mis asi on soovimatu reklaam, kus läheb automatiseerutud pöördumise ja mitteautomatiseerutud pöördumise vahe. Mina arvan, et kiirmenetluse korras võiks trahvida, kiirtäitemenetluse trahv on kõige mõistlikum," märkis Runnel.

Ta lisas, et kõige efektiivsem abi oleks mitte riigiabil ega kiirmenetluse abil, vaid hoopis kodanikualgatuse teed pidi. "Kui see asi kedagi piisavalt huvitaks ja piisavalt närvidele käiks, siis sellisel moel spämmerite häbipostitamine ja kodanikualgatuse korras nende kiusamine oleks oluliselt efektiivsem," tõdes ta.

Riigiabil erinevate asjade lahendamine on tohutu kulu ja  alati läheb aur selle peale, et hakatakse defineerima, mis on mis, see on lootusetu, lisas Runnel.

"Kui meil on väga tüütud spämmerid, siis me tegeleme nendega üks-ühele ja nad enam ei kiusa meid. Välimaa spämmide puhul on niimoodi, et meil on efektiivsed filtrid, et me ei saagi inglise, hiina või muu keelseid spämme. Me kasutame korralikku teenust (Google Mail), robotid jäävad kõik vahele," lausus Runnel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755