Autor: Marek Mühlberg • 22. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtja: Aasia e-teenused sarnanevad Eestiga 10 aastat tagasi

Kagu-Aasia riikides äri ajav ettevõtja Urmas Kõiv kommenteeris „Eesti parim e-teenus“ konkursi raames, et sealne olukord sarnaneb 10-15 aasta taguse Eestiga.

Urmas Kõivu sõnul ollakse Eesti IT-asjandusest kuulnud „Välisriikides tekitab huvi, kuidas suudeti Eestis leppida kokku, et erinevad ametkonnad ja organisatsioonid liidetakse ühtse IT-süsteemi, X-teega,“ ütles Kõiv. Administratiivseid asju on Eestis märksa lihtsam ajada kui Aasias. „Indoneesias näiteks pean pangateenuste kasutamiseks ise kohale minema. Ja tähtsamate allkirjade andmiseks notarisse. Minu isik identifitseeritakse ainult passi näitamisel.“

„Välisriigis on Eesti e-teenuste kasutamine mugav. Allkirjastan siit lepinguid, kasutan internetipanka ning ühe firma olen välisriigis olles Eestisse asutanud ka riik.ee ettevõtjaportaali kaudu,“ lisas Kõiv.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755