Autor: Alyona Stadnik • 22. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riho Pihelpuu: üldmeilidele tulnud kirjade maksustamine on pseudoprobleem

Eesti suurima e-turundusteenuseid pakkuva reklaamiagentuuri ADM Interactive tegevjuhi Riho Pihelpuu arvates ei peaks nn rämpsposti maksustama, tema hinnangul on üldmeilidele tulnud kirjade maksustamine pseudoprobleem.

"Soovimatu spämm, mis postkasti tuleb, on sellisel kujul, mida ei saagi maksustada. Eesti-sisene globaalsete ettevõtete e-mail, mida välja saadetakse, peab olema alati tuvastatav, kustkohast on saadud luba seda e-maili saata," ütles Pihelpuu.  

Tema hinnangul spämm, mida tuleks maksustada, tuleb välisriikidest, aga seda ei saa teha. "Ma arvan, et see on pseudoprobleemi püstitamine, sest kui reaalselt ei ole võimalik seda teha, siis miks üldse selline teema püstitada," märkis ta.

"Eraisikule võib ettevõte saata e-maili ainult siis, kui ta on selleks loa saanud. Ettevõtte üldmeilidele võib saata suvalisi meile, kuni neid  ei ole välja võetud. Eesti ettevõtetele saab saata ka kirja, et palun eemaldage mind nimekirjast ja siis ei tohi enam saata," selgitas ta.

Masskampaaniad.neti tegevjuht Siim Kaevats arvates võiks soovimatu reklaami järsuks vähendamiseks e-posti teel saadetava reklaami maksustada. Äripäev küsib, kas soovimatu e-raklaam tuleks maksustada.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755