22. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võidujooks Delli börsilt lahkumise nimel

Jaanuaris teatas maailma suuruselt kolmanda arvutitootja asutaja Michael Dell, et viib koos partnerfirmade ja Microsoftiga Delli börsilt minema. Nüüd on esile kerkinud investeerimisfirma Blackstone Group LP, mis on välja töötamas oma stsenaariume arvutitootja väljaostmiseks kõrgema hinnaga.

Veebruari alguses teatas Michael Dell, et viib koos investeerimisfirma Silver Lake Management'iga Delli börsilt minema. Aktsionäridele makstakse 13,65 dollarit aktsia eest. Tehingu maht ulatub 24,4 miljardi dollarini ning tegu on suurima börsilt lahkumisega alates finantskriisi algusest.  Microsoft pakub tehingu rahastamiseks 2 miljardi dollari suurust laenu ning koostöös Silver Lake Partnersiga loodetakse investeerimispankadelt koguda tehingu lõpuleviimiseks veel 15 miljardit dollarit. Ühtlasi on ka Michael Dell otsustanud enda varandusest anda 1 miljard dollarit, et tehing teoks saaks.

Kuid Bloombergi teatel ringlevad kuuldused, et Delli vastu tunnevad huvi ka Blackstone Group, ning arvutitootjad Hewlett-Packard ja Lenovo. 

Kuidas ootab ülevõtmist ettevõte ning millist hinda ettevõtte eest pakutakse, loe tänasest Äripäevast.

 

Autor: Rivo Sarapik, Raivo Sormunen

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755