Autor: Ken Rohelaan • 26. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEC kiitis heaks Facebooki IPOga kaotatud raha hüvitamise plaani

USA väärtpaberiinspektsioon SEC kiitis heaks plaani kompenseerida börsi esmasmaaklerite kaod, mis tekkisid Facebooki avaliku esmapakkumisega mais Nasdaqi väärtpaberibörsil, vahendas Reuters.

Nasdaq on teinud ettepaneku 62 miljoni dollari suuruseks tasumiseks nendele maaklerifirmadele, mis Facebooki IPOga kaotasid raha. SECi otsus tuli vastuseks mitmetele eelmisel aastal turgu mõjutanud tõsisematele tõrgetele, mille hulka kuulus Facebooki kauaoodatud avalik esmapakkumine.

Mullu 18. mail toimunud IPO, millega koguti 16 miljonit dollarit, lükkus edasi 30 minutit seoses Nasdaqi tehnilise probleemiga. Väärtpaberibörs otsustas seejärel rakendada tagavarasüsteemi, mis lõpptulemusena viivitas paljude klientide tellimusi ja kinnitusi. Taoline olukord läks investoritele ja maakleritele kalliks maksma, kui aktsia hind kukkus pärast esialgu saavutatud kasvu.

Nasdaqi väärtpaberibörsil kohaliku aja järgi kell 12:49 (Eestis kell 18:49) langes Facebooki aktsiahind 2,29%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755