Autor: Ken Rohelaan • 26. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson kaebas India telefonitootja kohtusse

Ericsson esitas hagi India telefonitootja Micromaxi ja selle edasimüüja vastu seoses patendiõiguste rikkumisega, vahendas Reuters.

Ericssoni kõneisiku Karin Hallstani teatel on tegemist ettevõtete vahelise ausa ja mõistliku kokkuleppe FRAND rikkumisega.

Micromaxi teatel on India firma pühendunud eesmärgile, et leida Ericssoniga FRAND-litsentsi nimel kokkulepet.

Ericssoni tippjuhi Kasim Alfalahi sõnul ei ole Rootsi firma eesmärgiks rivaalidelt tehnoloogia kasutamise eest viimaseid dollareid välja pigistada, kuid sellegipoolest kavatseb ettevõte oma õigusi kaitsta.

"Leidub neid, kelle arvates saab tasuta tegutseda ja kasutada Ericssoni tehnoloogiat selle eest maksmata," ütles Alfalahi.

Ericssoni patendiõigustega saavutatud sissetulek ulatus 2012. aastal 6,6 miljardi rootsi kroonini, firma kogu sissetulek ulatus 225 miljardini.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755