Autor: Kadri Põlendik • 27. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paananen: Eesti ei ole välistalendile atraktiivne

Skype Technologies OÜ juht Tiit Paananen ütles, et välismaalaste seaduse muutmise eelnõu on targalt juhitud avatus, mis on Eestile oluline tuleviku konkurentsivõime kindlustamiseks.

„See eelnõu on esimene samm suunas, et Eesti hakkab tegema tarku valikuid nende inimeste osas, keda tahame siin tulevikus näha, ja ühtlasi muudab ka Eesti potentsiaalselt atraktiivsemaks välismaise talendi jaoks,“ kommenteeris Paananen seadusemuudatust.

Ta leidis, et atraktiivsus on oluline, sest on oskusi, mida Eestis ei õpetata, kuid läheb siin vaja. Samuti märkis Skype'i juht, et koostöö rahvusvahelise kogemusega inimestega avardab maailmapilti ka eestlaste jaoks ning see on meile hea võimalus saada kiiremini targemaks. „Selline on ka mu enda kogemus,“ sõnas Paananen.

Skype’i Tallinna kontoris töötab inimesi 38 riigist, kuid Paananeni sõnul on nad pidanud uue tööjõu otsingul loobuma kandidaadist, kes on pärit väljastpoolt Euroopa Liitu. „Arvan, et see loobumine on meile nähtamatult toimunud ka juba enne selle protsessi algust,“ lausus Paananen ning pidas põhjuseks asjaolu, et praegu ei ole Eesti tippspetsialistile atraktiivne koht.

„Kõrgema kvalifikatsiooniga inimeste tööturg on sisuliselt kogu maailm. Riigid, kus pööratakse sellele tähelepanu, oskavad ennast teha atraktiivseks sellele talendile. Kui meie peame andma palju lisaselgitusi ega saa olla kindlad selle protsessi sujuvuses, siis me ei suuda konkureerida nende teiste riikidega samal tasemel selle kõrge kvalifikatsiooniga inimese värbamisel,“ argumenteeris Paananen.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755