Autor: Ave Lepik • 2. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-hangete osa kasvas topelt

Kui eelmisel aastal korraldati kõikidest riigihangetest e-menetlusena 15 protsenti, siis aasta esimese kvartaliga osakaal kahekordistus ja tõusis 31 protsendini.

Rahandusministeerium teatab, et e-riigihanke kasuks on otsustanud 617 hankijat, kusjuures kümned hankijad on e-menetlust kasutanud kõikide hangete läbiviimisel.

Hankijateks on näiteks teskkonnaamet, Tallinna Keskkonnaamet, tööinspektsioon, SA Teaduskeskus Ahhaa, Võru linnavalitsus, maksu- ja tolliamet ning rahandusministeerium.

Enim e-menetlusi on korraldanud Tallinna Tehnikaülikool, Riigimetsa Majandamise Keskus, Tartu linnavalitsus ning politsei- ja piirivalveamet.

Sellest aastast peab hankija võimaldama elektrooniliste pakkumuste ja taotluse esitamist vähemalt 50 protsendi ulatuses eelarveaastal planeeritavate riigihangete rahalisest mahust.

Rahandusministeerium pakub jätkuvalt hankijatele ja pakkujatele tasuta e-riigihangete keskkonna kasutajakoolitusi. Eelmisel aastal koolitas ministeerium üle 600 kasutaja. Täpsem info ja registreerumine infoportaali koolituste lehel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755