6. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Blackstone plaanib Delli dünaamikat muuta

Asjaga seotud inimese sõnul väisab Blackstone Group esmaspäeval Delli peamaja, et alustada põhjalikku analüüsi ettevõttest. See võib olla tugev märk, et Blackstone kavatseb firma üle võtta.

Blackstone ja miljardär Carl Icahn tegid eraldi pakkumised Dellile, mis lõpule viies võivad laual oleva Michael Delli ja Silver Lake Partnersi pakkumise suhtes olla ülimuslikud, kirjutab Reuters.

Oksjoni tulemus määrab nii Delli kui ka firma tegevjuhi Michael Delli tuleviku, kes asutas firma 1984. aastal enda ühikatoas.

Pakkumise esimese sammuna on Blackstone tegemas tihedat koostööd Michael Delliga, et kokku panna äriplaan ning aktiivselt arutamas võimalusi Delli püsimiseks tegevjuhi kohal, ütles kaks inimest Reutersile.

Allikate sõnul kui Michael Dell nõustub veel areneva strateegiaga firma jaoks, oleks tema esimene valik firma tegevjuhi kohale. Kuid lisaks on Blackstone koostamas ka alternatiivset juhatuse plaani.

Väidetavalt on Blackstone palganud tegevjuhatuse nõustamise firma, mis on pöördunud umbes poole tosina tööstuse tegevjuhi poole hindamaks Delli ärisid ning pakkumaks soovitusi strateegia osas.

Isikute sõnul on väljaspoolt maja kõige suuremaks tegevjuhi kandidaadiks Cisco Systemsi nõukogu liige Michael Capellas, kes on Blackstone'iga pidanud ajurünnakuid strateegia üle ning hinnanud tööstust.

Capellas oli aastal 2002 arvutitootja Compaq tegevjuht, kui ta müüs selle 25 miljardi dollari eest Hewlett-Packardile.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755