Autor: Ave Lepik • 8. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti mänguarendajad lõid ühingu

Aprilli algul lõid siinsed mänguettevõtjad rahvusvahelise ühenduse IGDA kohaliku haru. Katusorganisatsiooni eesmärk on arendada Eesti mängumaastikku ja soodustada kohalike ettevõtete teket.

IGDA Eesti asutamisega tekib Eestisse keskne koht valdkonna ettevõtete koondumiseks ja üksteise toetamiseks. Alustavad ettevõtted saavad koha, kus olemasolevate tegijatega kontakti luua: “Soome IGDA Helsingis kord kuus korraldatavad õhtused üritused on saanud nii populaarseks, et korraldajad pidid toimumiskoha suurema vastu vahetama,” tõi IGDA mõju näitena välja Kadri Ugand, üks IGDA Eesti eestvedajaid ja mängukiirendi GameFounders kaasasutaja.

Eestis tegutseb paarkümmend mänguvaldkonna ettevõtet, kes annavad tööd üle 500 inimesele. Ugandi sõnul on mängutööstus loomult ekspordile suunatud ja nii on ka enamus Eesti mänguettvõtjatest oma tooted suunanud välismaa turgudele. "Kui seni oli tuntuimaks tegijaks Eesti turul Playtech, siis viimaste aastatega on tema kõrvale kerkinud ka üle 100 miljoni kasutaja kogunud Creative Mobile," ütles Ugand.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755