Autor: Kristi Malmberg • 9. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma mänguarendajad tulevad Eestisse

Rahvusvahelise mänguarendajate ühenduse juht Kate Edwards ja teised mänguvaldkonna maailma tipptegijad külastavad Eestit, et osaleda organisatsiooni Eesti haru avamisel.

Sel nädalal külastavad Eestit Rahvusvahelise mänguarendajate ühenduse juht Kate Edwards, HeroCraft turundusjuht Alexey Sazonov, Applifier evangelist Oscar Clark, Appstore spetsialist Josh Michaels ja Soome IGDA juht Sonja Ängeslevä. Visiidi eesmärgiks on osaleda rahvusvahelise mänguarendajate ühenduse Eesti haru asutamiskonverentsil. Konverentsi esinejate nimekirjas on ka Eesti oma eduloo autor Vladimir Funtikov Creative Mobile’st.

Neljapäeval toimuv konverents keskendub erinevate tasandite kogukonna arendamisele mänguvaldkonnas. Lühiettekannetes räägitakse kuidas Venemaalt pärit HeroCraft on 10 aasta jooksul oma ülemaailmse kogukonna elus ja õnnelikuna hoidnud, kuidas Creative Mobile lõi kahe aastaga Eestisse 80 töötajaga kogukonna ning kuidas IGDA Soome on paari aastaga tõusnud mänguarendajate kogukonna keskmeks.

Ühtse katusorganisatsiooni eesmärgiks on arendada Eesti mängumaastikku ja soodustada kohalike ettevõtete teket. Esimeste tegevustena on paika pandud ühiste ürituste, seminaride ja koolituste korraldamine, statistika kogumine ning Eestit väisavate välisekspertide jagamine mänguvaldkonna tegijate vahel.

Eestis on hetkel tegutsemas paarkümmend mänguvaldkonna ettevõtet, kes annavad tööd üle pooletuhandele inimesele. Võrdluseks võib siinkohal tuua suure mängutööstusega Soome, kus tegutseb üle 150 mänguettevõtja ning kelle mänge võib leida USA mänguedetabelite tipus.

Mängutööstus on oma loomult ekspordile suunatud ja nii on ka enamus Eesti mänguettvõtjatest oma tooted suunanud välismaistele turgudele. Kui seni oli tuntuimaks tegijaks Eesti turul Playtech, siis viimaste aastatega on tema kõrvale kerkinud ka üle 100 miljoni kasutaja kogunud Creative Mobile.

Rahvusvaheline mänguarendajate ühendus (International Game Developers Association, IGDA) on mittetulundusühendus, mis on pühendatud mänguarendajate karjääri ja elukvaliteedi edendamisele ühendades liikmed omavahel ning esindades mänguarendajaid laiemalt.

Rahvusvahelise mänguarendajate ühenduse Eesti haru asutamist rahastatakse läbi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahenditest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755