Autor: Marek Mühlberg • 10. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esimene lennuõnnetus SMSi saatmise tõttu

Ameerika Riiklik Transpordiohutuse Nõukogu (NTSB) avastas, et 2011. aastal juhtunud kopteriõnnetuses on süüdi piloot, kes enne lendamist asus mobiiltelefoniga tekstsõnumeid saatma, kuid unustas seetõttu lennumasinasse piisavalt kütust tankida, kirjutas Bloomberg.

Tekstsõnumite saatmise tõttu unustas meditsiinikopteri piloot James Freudenbert kopteri tankimata ning teatas enne mootori seiskumist ja allakukkumist, et lennumasinas on piisavalt kütust.

Õnnetuses hukkusid peale Freudenberti veel sanitar Randy Bever, parameedik Chris Frakes ning patsient, keda transporditi Missouri haiglast.

NTSB hoiatab kõiki piloote, et traadita seadmed võivad tähelepanu kõrvale viia ning ohtlikke olukordi tekitada. NTSB avastas, et Freudenbert saatis tol päeval vähemalt 240 tekstisõnumit. 

Kopter kuulus Air Methods Corporationile, mille sise-eeskiri keelab lennu ajal mobiilseadmete kasutamist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755