10. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnodinosaurused rallivad

Kuigi dinosaurused on välja surnud, siis tehnoloogias nad rallivad. Hiljuti on "vanad" tehnoloogiaettevõtted näidanud börsil noori jalgu.

Microsoft on kolmapäeval tõusnud ümmarguselt 2% ning aktsia tõusis selle järel esimest korda üle 30 dollari pärast oktoobrit. See järgneb teisipäevasele 4% tõusule, vahendab CNN Money.

Intel, Microsofti operatsioonisüsteemi Yoko Ono, rallib täna 3%, mis on võrdväärne tõus eilsele. Nende järel on sörkimas ka Cisco Systems, kes teisipäeval tõusis 2% ning kolmapäeval on 2,5% kõrgemal.

Need kolm tehnoloogiafirmat on kõik Dow Jonesi tööstuskeskmise liikmed. Viisakalt öeldes on need firmad vanemad ja end kehtestanud. Kuid nad maksavad ka dividende, mis investoritele nähtavasti on meeldima hakanud.

Microsoft ja Cisco dividenditootlus on üle 3% ning Inteli puhul saab investor nautida üle 4% tootlust. Võrdluseks - USA 10aastaste võlakirjade tootlus on hetkel alla 1,8%.

StockTwitsi mitmed kauplejad on arvamusel, et "vanameeste" ralli võib jätkuda, sest investorid on meeleheitlikult otsimas sissetulekuid keskkonnas, kus tootlused on üpris madalad.

Microsoft suudab täna endiselt üles liikuda isegi pärast seda, kui BGC Partners otsustas tehnoloogiafirma aktsiasoovitust alandada "hoia" peale. Põhjuseks personaalarvutite turu raske olukord.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755