Autor: Rainer Saad • 11. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-raha bitcoini krahhi põhjuseks oli omaenda edu

E-raha Bitcoini valuutavahetusoperaatori Mt. Goxi süsteem oli eilse krahhi ajal väga aeglane ning seetõttu on firma täna avaldanud pressiteate, milles ütleb, et kauplemismahud on laes.

Kõige huvitavam fakt on see, et kui märtsis lisandus operaatorile 60 000 uut kasutajat, siis aprillis on lisandunud iga päev 20 000 uut kasutajat.  

„Me tahame öelda, et eile õhtul ei sattunud me mitte küberrünnaku, vaid omaenda edu ohvriks. Kuna viimastel päevadel on lisandunud nii palju uusi kasutajakontosid, siis muutis see süsteemi aeglaseks. Nagu oodata oli, siis muutusid inimesed paaniliseks ja see põhjustas bitcoini hinna languse,“ ütles Mt. Gox, kelle sõnul kolmekordistus viimase 24 tunni jooksul tehtavate tehingute arv.

Bitcoini hind on praegu 150,6 USA dollarit või 115,3 eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755