Autor: Rainer Saad • 12. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlastel on e-raha bitcoini vastu väga suur huvi

Google’i otsinguandmete järgi on eestlased venelaste järel maailmas teisel kohal, kes sisestavad otsingumootorisse sõna „bitcoin“. Eestile järgnevad Ameerika Ühendriigid ning Soome, kirjutas Telegraph.

Pankadest mööda hiiliv virtuaalraha on sattunud sel aastal suure tähelepanu alla, kuna selle hind tõusis 266 dollarini. Aasta alguses maksis see alla 20 dollari. Seetõttu võib arvata, et bitimündi hind on tõusnud Küprose kriisi tõttu, kus hoiustele kehtestati maks ning võib tõusta ka järgnevate suuremate finantsprobleemide ajal.

Märtsi lõpus sattus bitcoin häkkerite rünnaku alla ning seetõttu langes ka virtuaalraha hind. Suurim bitcoini kauplemisoperaator Mt. Gox usub, et häkkerite rünnaku põhjuseks on tekitada paanikat, millest siis kasu lõigata. „Ründajad ootavad bitcoini omanike paanikamüüki ning hinnalangust, et siis hakata ise neid suurtes kogustes ostma,“ ütles operaator. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755