Autor: Ken Rohelaan • 15. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple'i ekraanitootja vaatab väiksemate tegijate suunas

Apple'i iPhone'ide ekraanide üks kahest tootjast Japan Display tahab müüki suurendada 60%, otsides klientideks väiksemaid telefonide ja tahvelarvutite tegijaid, vahendas Reuters.

Japan Display tegevjuhi Shuichi Otsuka sõnul soovib firma 2014. aasta märtsiks, kui lõpeb ettevõtte majandusaasta, suurendada müüki praeguselt ligi 500 miljardilt jeenilt (3,9 miljardit eurot) 800 miljardini jeenini (6,2 miljardit eurot). Japan Display on maailma suurim väikeste kuni keskmise suurusega ekraanide tootja.

Japan Display loodi eelmise aasta aprillis Sony, Hitachi ja Toshiba väikeseid paneele tootvate divisjonide ühinemise teel. Ettevõte on tuntud kui Apple'i ühe oluliseima varustajana. Apple'i käive jäi Wall Streeti prognoosidele alla kolmandat kvartalit järjest.

"Enne neljandat kvartalit arvasime, et meid tabab tubli puudujääk. See oli tellimuste osas järsk tagasiminek," ütles Otsuka.

Japan Display kärpis kulusid, suurendas tootlust tehastes ning suutis oktoobrist kuni detsembrini kestnud perioodiga saadud kahjud korvata väiksematele klientidele tehtud müügiga.

"Me peame agressiivselt jätkama suuremate klientide tagaajamist, aga me jätkame läbirääkimisi nendega, kes meie jaoks omavad suuri võimalusi," täiendas Otsuka.

Japan Display konkureerib jaapanlaste Sharpi ja lõuna-korealaste LG Displayga.

Väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 12:26 (Eestis kell 19:26) langes Apple Inc 1,56%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kukkunud 30,04%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755