Autor: Rainer Saad • 17. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põhja-Koreas on miljon mobiilikasutajat

Kuigi Põhja-Korea on maailma suletuim riik, on seal miljon mobiilikasutajat, kirjutas Phonearena.

Alates 2008. aastast tegutsev Põhja-Korea mobiilifirma Koryolink on ligi viie aastaga kasvatanud liitujate arvu miljonini. Samas on selle riigi keskmine kuupalk 15 dollarit.

Miljon kasutajat on umbes 4% Põhja-Korea 24,5 miljoni suurusest elanikkonnast. Seetõttu võib oletada, et mobiile, mille hinnad võivad ulatuda kuni 400 dollarini, kasutab riigi eliit.

Samas võib mobiilikasutajaid isegi rohkem olla, kuna statistika ei arvesta neid, kes on mobiiltelefone riiki sisse smugeldanud. Mõned inimesed riskivad ning toovad mobiile Hiinast. Nii riiki toodud telefonid müüakse Põhja-Koreas maha.

Vaatamata Koryolinki seatud piirangule, mille järgi ei ole võimalik välismaale helistada, saab smugeldatud telefonidega rahvusvahelisi kõnesid teha.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755