Autor: Ken Rohelaan • 18. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Traadita interneti kasutajad kergitasid Verizoni kasumit

Verizon Communicationsi aktsia kerkis enim viimase kahe aasta jooksul, kui firma esimese kvartali kasum ületas ootusi, vahendas Bloomberg.

Verizoni teatel tõusis puhaskasum 68 sendini aktsia kohta. Bloombergi kogutud analüütikute andmete põhjal oli prognooside keskmiseks 65 senti osaku kohta.

Kasumi kasvule aitas kaasa suurte andmemahtudega lepingute sõlmimine. Rohkem kui 61% Verizoni juhtmevaba teenuse tellijat omab nutitelefone, mis tähendab tavapärasest rohkem andmemahu kasutust ja sellest tulenevalt suuremaid arveid. Ettevõttele kuuluv mobiilsidefirma Verizon Wireless lisas 677 000 kuulepinguga kasutajat, Wall Street prognoosis Bloombergi üheksa analüütiku ülevaate põhjal kasutajate arvuks 629 000.

"Tegemist on lihtsa valemiga, mida on raske lüüa. Verizon müüb end kui parim sidevõrk parima hinnaga," ütles Janco Partnersi analüütik Gerard Hallaren.

New Yorgi aktsiaturul kohaliku aja järgi kell 11:58 (Eestis kell 18:58) tõusis Verizon Communications Inc 3,56%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud 36,22%. Verizoni aktsia on käesoleval aastal kuni eilseni kerkinud 14% ning firma on hetkel viimase 12 aasta kõrgeima hinna lähedal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755