19. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google tõestab rahateenimise võimeid

Google'i esimese kvartalis kasum hüppas aastaga 16% võrra tänu otsingugigandi peamise reklaamikanali tulu tugevale kasvule.

Google'i teatel kasvas tasuliste klikkide arv aastataguselt tasemelt 20%, samas kui nende eest makstav hind vähenes keskmiselt 4% võrra. Firma reklaamitulu, mis on konkurentsitult suurim tuluallikas firmale, suurenes 16% võrra, vahendab The Wall Street Journal.

Puhaskasumina teenis Google kolme kuuga 3,35 miljardit dollarit ehk 9,94 dollarit aktsia kohta. Aasta tagasi olid vastavad numbrid 2,89 miljardit ja 8,75 dollarit. Korrigeeritud kasum oli 11,58 dollarit aktsia kohta. Firma käive hüpppas 31%, 13,97 miljardi dollarini.

Thomson Reutersi küsitletud analüütikute keskmine prognoos nägi ette 14,31 miljardi dollarilise käibe juures korrigeeritud kasumiks 10,66 dollarit.

Google on silmitsi murega, et firma reklaamitulu otsingumootorist, YouTube'ist ja mujalt võib hakata vähenema . Üha rohkem inimesi kasutab otsingute teostamiseks enda nutitelefone ning kuigi reklaamijad on oluliselt suurendanud mobiilreklaame, siis asjatundjate sõnul võib tihti reklaam mobiilis maksta kuni poole vähem tavalisest netireklaamist.

Investoreid see aga esialgu ei paista heidutavat, sest Google'i aktsia kallines järelturul pärast tulemusi 1,45%, 777,00 dollarini. Sel aastal on firma väärtpaber kallinenud 8,2%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755