IBMi kasum jäi esimest korda alla ootuste pärast 2005

Maailma suurim tehnoloogiateenuste pakkuda International Business Machines Corp (IBM) jäi esimest korda kasuminumbritega analüütikute ootustele alla pärast 2005. aastat oodatust lahjema riistvara müügi tõttu.

Ettevõtte korrigeeritud esimese kvartali kasum oli 3 dollarit aktsia kohta. See jäi Bloombergi küsitletud analüütikute 3,05-dollarilise prognoosile alla. Puhaskasumit teeniti 3,03 miljardit dollarit võrreldes aastataguse 3,07 miljardi dollarilise puhaskasumiga.

Lisaks teatas firma, et koondab töökohti ja müüb maha äriüksusi. IBM on hädas olnud lahja nõudlusega riistvarale ja konsultatsioonidele, mistõttu keskendutakse rohkem äridele nagu andmeanalüüs ja mobiiltelefonide turvamine.

"Tegu on Euroopa, finantsteenuste ja tarbijakulutustega kombinatsiooniga, mis nende tulemusi mõjutavad," kommenteeris Bloombergile Stifel Nicolaus & Co analüütik David Grossman, kes soovitab firma aktsiat osta. "Ma ei suhtu käimas olevasse kvartalisse suurte ootustega," lisas ta.

IBMi aktsia liikus järelturul tulemuste avalikustamise järgselt punases, kukkudes 4,90%, 197,00 dollarini. Enne seda sulgus firma aktsia 207,15 dollaril, mis tähendab 8,1% tõusu käesoleval aastal.

Osale arutelus

  • Fredy-Edwin Esse, California

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara