Autor: Rivo Sarapik • 19. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kotka 6 sammu Eesti IT eduks

Taavi Kotka nimetas täna kuus sammu, millega saab Eesti silmapaistva e-riigi mainet hoida.

1. IKT kasutuselevõtt teistel elualadel ning suurem lisandväärtus töötaja kohta. Mitte üksnes IT-spetsialistide arvu suurendamine, vaid kõrgema lisandväärtusega töökohtade loomine IKT abil teistes majandussektorites. Jagada Eesti kogemust - näiteks IT-alase seadusandluse kohta - teistele riikidele, mis seda vajavad.

2. tõsta inimeste internetikasutamise oskuste tõstmine. Et osataks näiteks välismaalt netipoodidest osta, kasutada koolitusvõimalusi või kasutada tehnoloogiat ühiskonnaelus kaasarääkimiseks.

3. muuta avalikud teenused kasutajaile mugavamaks ning riigile soodsamaks. Teenused peavad olema kättesaadavad näiteks nutitelefonis või digi-TVs ning arvestama kasutajate ootusi. Eesti teenused peaksid olema kasutatavad ka välismaalt.

4. lisaks teenuste piiriülesele kättesaadavusele ka meie teenusplatvormide nagu X-tee ja elektroonne identiteet kasutuselevõttu üle-euroopaliseks andmevahetuseks.

5. ülikiire interneti kättesaadavuse tagamine üle Eesti.

6. hoida Eesti e-riigi mainet.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi IT-asekantsler Taavi Kotka nimetas tänasel infoühiskonna konverentsil kuus sammu, millega Eesti IKT arengus sammu edasi astuks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755