TeliaSonera kasum alla ootuste

TeliaSonera esimese kvartali kasum tuli analüütikute oodatust väiksem ning kasvanud konkurentsi tõttu vähenes käive Põhjamaade turul, vahendab Bloomberg.

Puhaskasum kukkus mulluselt 4,12 miljardilt Rootsi kroonilt 4,11 miljardile. Analüütikud ootasid kasumi kasvu 4,32 miljardile Rootsi kroonile. Käive vähenes 4,4 protsenti, 24,5 miljardile Rootsi kroonile võrreldes analüütikute oodatud 25,1 miljardiga.

TeliaSonera, mis teenis mullu enam kui 60% kasumist Põhjamaades, on võitlemas aeglasema kasvuga koduturgudel, kus ka konkurents on kasvanud. Operaator vähendab kulusid, et muutuda kasumlikumaks, fokuseerudes kõnedelt andmesidele. Kasv Euraasia üksusest, kuhu kuuluvad Türgi, Venemaa ja endised Nõukogude Liidu vabariigid, jätkas tulemuste toetamist.

"Meie tööstusharu teeb läbi traditsioonilise ärimudeli muutust, olles selle pannud kahtluse alla tarbijate käitumise muutuse tõttu," ütles TeliaSonera juhatuse esimees Per-Arne Blomquist. "Konkurentsiolukord on jäänud paljudel turgudel nõudvaks ning surve on kogu tuludevoole."

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO is looking for a UX/UI DESIGNER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

CREDITINFO ESTONIA is looking for a PYTHON DEVELOPER

Creditinfo Eesti AS

05. oktoober 2018

DERIVCO is looking for a .NET DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

Teabevara