Autor: Alyona Stadnik • 29. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

STV võidujooks Starmaniga

Juba aastaid räägitakse Eesti suurimate dividenditulu teenijate hulka kuuluva Vjatšeslav Rabotševi ainuomandis STV müügist. Eelmisel nädalal vihjati aga Äripäevale, et mobiilsideoperaator Elisa peab kõnelusi STV ostuks.

"Küsimus ei ole müümises - STV jaoks on oluline olla turul tugev ja universaalne teenusepakkuja. Kui selle eesmärgi saavutamiseks on vaja kedagi omandada, kellegagi ühineda või ka osaliselt müüa, siis omanik kindlasti kaalub neid variante," märkis STV AS juhatuse liige Erik Reinaru. Ta ei kommenteerinud, kas Elisa peab nendega kõnelusi.

Potentsiaalne ostja Elisa eelistab neid jutte üldse mitte kuidagi kommenteerida.  "Turul on kahesuguseid tegelasi: on selliseid, kes mulisevad asjadest, mis ei ole tõesed ja on neid, kes ei kommenteeri," jäi Elisa Eesti juht Sami Seppänen napisõnaliseks. Tema sõnul on Starmani müügiprotsess olnud väga närviline ja sellega seoses söödetakse "vaestele ajakirjanikele erinevaid kuulujutte". Seetõttu ei soovi Elisa ei Starmani ega ka STV võimaliku müügi teemal kommentaare jagada ning kuulujutte veelgi võimendada.

"Normaalsed inimesed - olgu nad börsiettevõtete esindajad või mitte - nad ei räägi pooleliolevatest asjadest," ütles Seppänen. Ma ei taha olla no comments inimene aga see, mis praegu Starmani ja STV ümber meedias toimub, on nõme, lisas ta. "Seda, mida ma olen lehtedes, foorumites ja Twitteris lugenud, ei saa veel nimetada korrektseks infoks," märkis Seppänen.

Kuidas läbirääkimisi peetakse ja miks on Elisa jaoks STV atraktiivsem kui Starman, loe tänasest Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755