Autor: Kristi Malmberg • 30. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tudengite jaoks on parimad tööandjad Skype, Microsoft ja Eesti Energia

Tööandja brändingu agentuuri Instar EBC aprillis tudengite seas läbi viidud üle-Eestiline tööandja maine uuring näitab, et kõige rohkem on üliõpilased huvitatud töötamisest Skype´is, Microsoftis ja Eesti Energias.

Skype´is on huvitatud ja väga huvitatud töötamisest 61% vastanutest.

Vastanutest 50,8 protsenti eelistab töötada erasektoris, 33,8 protsenti avalikus ja 12,6 protsenti soovib olla enesele ise tööandjaks. Kolmandas sektoris soovib töötada 2,9% vastanutest.

„Võrreldes eelmiste aastatega on noorte hulgas on suuenenud  nii erasektori populaarsus tööandjana kui ka soov olla enesele ise tööandjaks.

Avalik sektor on endiselt populaarne, kuid  noored on töökoha valikul valmis vahetama avaliku sektori poolt pakutava stabiilsuse erasektori muude hüvede vastu,“  ütles Instar EBC konsultant Kersti Vannas.

Töökoha valikul on tudengitele kõige olulisem, et töö oleks huvitav ja arendav (99,7%),  organisatsioonis valitseks hea sisekliima (99,1%) ja ettevõtte juhid on kompetentsed (98,9%). „Tulemused näitavad, et  noorte jaoks pole töökoha valikul väga oluline vaid töösisu, vaid seda täiendavad töökaaslased ja eriti juhid, kelle kompetentsus ja asjatundlikkus on muutunud aastate lõikes üha olulisemaks,“  ütles Instar EBC konsultant Kersti Vannas.

Uuringust selgus, et 47,1% tudengitest töötab õpingute kõrvalt. Neist 43,7% on teinud mitte erialast töö, 28% erialast tööd ja ülejäänud on seotud olnud vabatahtliku tööga või olnud ajutiselt praktikal.  2013. aastal uuriti esmakordselt vastajate kogemusi tööle kandideerimisel, mida enamus pidas pigem positiivseks. Negatiivsena hindas seda 2,3% vastanutest.

Tudengitelt uuriti ka nende netopalgaootusi ning keskmine palgasoov oli 1039 eurot. Enamiku netopalga ootus jäi 641-960 euro vahele (34,5%).

Instar EBC viis mais läbi  aasta tööandja maine uuringu 12 Eesti kõrgkooli tudengite hulgas. Uuringus osales 2000 üliõpilast majanduse, infotehnoloogia, ehituse, humanitaar, inseneri, logistika ja teistelt bakalaureuse, magistri ja doktoriõppe erialadelt. Uuringut viiakse läbi alates 2010. aastast.

Instar EBC on tööandja brändingu agentuur, mis tegeleb tööandja maine konsultatsioonide pakkumisega Balti riikides.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755