Ajaloolisse Kosmose kinno tuleb IMAX-kino

Täna sõlmisid koostöölepingu IMAX Corporation ja Saturn Investments OÜ, mille tulemusena rajatakse Tallinna Kosmose kinomajja Balti riikide esimene IMAX-kinosaal.

IMAXi EMEA piirkonna president Andrew Crippsi sõnul on tänane koostööleping osa ettevõtte suuremast laienemisstrateegiast Euroopas. "Ootame juba seda, et saaksime tuua Eesti publikuni uue ja põneva kinokülastuseajastu, mil Hollywoodi suurimad kassahitid jõuavad vaatajani ennekogematul viisil,” lisas Cripps.

“Kino Kosmos on kultuurisümbol ning oleme selles ajaloolises hoones renoveerimistöödega alustades kindlad, et IMAXist saab peamine atraktsioon, mis taaselustab Eesti publiku jaoks kinokülastuse elamuse,” ütles Saturn Investments OÜ president Tatyana Tolstaya, kelle kinnitusel algavad Kosmoses peagi ümberehitustööd.

IMAXikogemus tähendab seda, et kinokülastaja on justkui osa filmitegevusest: ta mitte ainult ei kuule võimsat helisüsteemi, aga tunneb seda enda umber. Visuaalselt ei eksisteeri raame. IMAXi kohandatud kinosaali disain loob pildi, mis on kõrgem, laiem ja lähemal ning täidab külastaja perifeerse vaate.

Saturn Investments OÜ on 2011. aastal rajatud ettevõte, mis lisaks filmilinastuste organiseerimisele arendab Eestis ka kinoäri ning tegeleb filmileviga. Firma omanikeks on Tatyana Tolstaya, Vitaly Yakovlev ja Maxim Makashin.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara