Bitcoin äratas USA regulaatorite huvi

USA finantsregulaatorid on arutamas, kas virtuaalraha bitcoin võib olla vastuolus nende kehtestatud regulatsioonidega.

„Bitcoin on loomulikult midagi sellist, mida me peame uurima,“ ütles USA kaubafutuuridega kauplemise komitee (CFTC) volinik Bart Chilton Financial Timesile. „See pole monopoli-raha, kuna inimesed võtavad selle instrumendiga ette reaalseid riske ja meie peame turgusid ja tarbijaid kaitsma.“

Märtsis ütles USA rahandusministeerium, et kõiki firmasid, mis vahetavad või teevad ülekandeid virtuaalrahaga, peetakse „rahateenuste ettevõteteks“. See tähendab, et nad peavad valitsusele andma informatsiooni oma tegevuse kohta ning võtma kasutusele rahapesuvastased meetmed.

„Isegi kui USA regulaatorid muudavad bitcoini kasutamise Ameerika Ühendriikides keeruliseks, on inimestel seda jätkuvalt kerge kasutada,“ ütles Bitcoinstore.com’i asutaja Roger Ver.

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara