Autor: Rainer Saad • 7. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft plaanib Windows 8ga kannapööret

Microsoft plaanib sel aastal Windows Blue uuendusega Windows 8 operatsioonisüsteemis muuta mitut põhielementi.

Windowsi äriüksuse turunduse ja rahanduse juht Tammy Reller ütles Financial Timesile, et uuendusega muudetakse operatsioonisüsteemi mõned kõige põhilisemad aspektid. Kuid mida täpsemalt seal muudetakse, ei olnud Reller nõus selgitama.

Analüütikud hoiatasid, et Windowsi praeguse kursi muutmine on märkimisväärne läbikukkumine Steve Ballmerile, kes nimetas oktoobris Windows 8 turule toomist väga oluliseks momendiks, millega üritatakse vastata Apple iPadi edule.

Windows 8ga üritati uuendada personaalarvuteid tahvelarvutite ajastuks. Kuid juba enne Windows 8 turule toomist ütles Apple’i tegevjuht Tim Cook, et Windows 8 on nagu rösteri ja külmiku ühendamine – midagi, mis on tehniliselt võimalik, kuid tarbijale see meeltmööda ei ole.

Microsoft on tunnistanud, et on Windows 8 turule toomisega teinud mitu erinevat viga. Näiteks pole nad suutnud koolitada jaemüüjaid ning harida potentsiaalseid tarbijaid uue tarkvara osas. "Loomulikult me oleksime pidanud tegema palju rohkem," ütles Reller.

"See on nagu New Coke, mis on jätkunud juba seitse kuud – ainult Coca-Cola kuulas paremini," ütles Envisioneeringu tehnoloogiaanalüütik Richard Doherty. Coca-Cola loobus enda New Coke'i retseptist 1980ndate keskel kolm kuud pärast kasutuselevõttu, kuna tarbijaile uus jook ei meeldinud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755