Väikeinvestori rabavad Apple'i aktsiat

Väikeinvestorid kasutasid ära hiljutist Apple'i aktsia kukkumist ja ostisid läinud kuul tehnoloogiagigandi aktsiat, kirjutab CNN tuginedes maaklerfirma TD Ameritrade'i statistikale.

USA maaklerfirma kirjutas, et TD Ameritrade'i kunded omavad rohkem Apple'i aktsiaid, kui kunagi varem ning paljud on esmakordsed aktsia ostjad.

„Apple on alati olnud meie kundede seas suur favoriit, eriti kauplejate armastus, kuid hiljuti on rongile hüpanud väärtusinvestorid,“ ütles TD Ameritrade Trader Groupi tegevdirektor Nicole Sherrod. Uute ostjate tormijook on teinud Apple'ist enimhoituselt teise aktsia General Electricu järel. Investeeritud dollarite alusel on Apple selgelt liider.

Kuid Apple'i aktsia hinnalangus ei olnud ainus ostupõhjus. Paljud maaklerfirma kliendid nautisid ettevõtte teadet, mille kohaselt tagastatakse investoritele enam kui kaks korda enam raha dividendide ja aktsiate tagasiostude näol. Ettevõte plaanib tagastada investoritele järgmise paari aastaga 100 miljardit dollarit, mis meelitab ka suurinvestoreid.

Lisaks ostsid maaklerfirma kliendid ka teisi hiljuti aktsia kukkumist kogenud ettevõtete aktsiaid nagu näiteks Cliffs Natual Resources, Vale ning tööstusgigantide Alcoa ja Caterpillari aktsiaid.

Samas hakati raha välja võtma mõnedest kõrgele lennanud aktsiatst nagu näiteks McDonaldsist, mis tegi aprillis kõigi aegade kõrgeima aktsia hinnataseme.  Samuti vähendasid kunded HomeDepot, Starbucksi, Hewlett-Packardi ja Microsofti aktsiat.

 

 


 

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara