"Äriregister võiks täita rohkem oma rolli"

Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja esimehe Andres Hermeti sõnul võiks Äriregister rohkem aktiivsem olla - viimasel paaril aastal on seda vähe olnud.

”Äriregister võiks olla rohkem oma rolli täitev. Paar aastat tagasi oli Äriregister aktiivsem majandusaasta aruandeid kontrollides ja trahvides äriühinguid, kes ei esitanud aruandeid. Nad kõrvaldasid neid äriühinguid käibest päris aktiivselt. Viimasel paaril aastal on seda jäänud vähemaks,” kirjeldas Hermet.

Notaritel on samas Hermeti sõnul sekkuda keeruline.

”Mis rolli notarid saavad täita, kui need isikud uusi äriühinguid asutavad? Seadusest tulenevalt pole ju mingit keeldu. Pigem aitab kaasa seesama võimalik seadusemuudatus, millega tahetakse ärikeeldu lihtsustada: isikuid, kes on maksupettusi korda saatnud või kelle äriühingud on sundlõpetatud, neid ei aktsepteerita juhatuse liikmena,” leidis Hermet. ”Selleks on vaja seadusemuudatust. Notarid peavad tehingust keeldudes põhjendama – miks nad ei tee tehingut. Notarite käed on seotud.”

 

Osale arutelus

  • Laura Mallene, Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara