Vahetus maailma esirikas

Bill Gates võttis enda nimele tagasi maailma rikkaima inimese tiitli, mille Carlos Slim kaotas, vahendab Bloomberg oma miljardäride indeksile viidates.

57aastane Microsofti asutaja ning juht tõusis eile esirikkaks, kuna Microsofti aktsia kerkis viie aasta tippu. Viimati oli Gates esikohal 2007. aastal. Tänavu on tema rikkus kasvanud 16%, 72,7 miljardile dollarile.

Mehhiklasest Carlos Slimi Ameerika suurima mobiilsideoperaatori America Movili aktsia on tänavu langenud 14%. Mehhiko kongress võttis vastu seaduse, mis piirab miljardäri firma turul domineerimist. See on võtnud ära 73aastase multimiljardäri varandusest enam kui kolm miljardit dollarit.

"Kui me räägime üldiselt vaesest maast ja siis on samalt maalt esimene maailma rikkaim inimene – ei ole see hea asi," ütles Deltec Asset Managementi tegevdirektor Greg Lesko. "Tal on Mehhikos päris hea monopolistaatus ning Mehhiko mobiiltelefonidega rääkijad maksavad rohkem, kui nad peaksid. Me aplodeerime sellele riigile."

Gatesile kuuluvad lisaks Microsoftile osalused Canadian National Railwaysis ja prügikoristusfirmas Republic Services. Lisaks kuulub talle veel enam kui tosinkond osalust börsiettevõtteis. Vähem kui veerand Gatesi varandusest on Microsoftis.

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO is looking for a TECHNICAL COORDINATOR

Derivco Estonia OÜ

25. november 2018

DERIVCO IS LOOKING FOR A JAVASCRIPT DEVELOPER (MID-LEVEL)

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

DERIVCO IS LOOKING FOR A SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

Teabevara