Autor: Rivo Sarapik • 23. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma sai kaks hiidpartnerit

Mobiilimakseid võimaldav Eesti idufirma Fortumo hakkab koostööd tegema kahe telekomihiiuga – Telenor ja Telefonica.

Fortumo juhatuse liige Gerri Kodres kirjutab ettevõtte ajaveebis, et koostöö toob Fortumole juurde 460 miljonit kasutajat.

"Mobiilimaksed on kasulikud mõlemale osapoolele. Klient saab palju lihtsamalt ja mugavamalt maksta ning sisulooja saab oma loodu eest raha küsida," selgitas Jose Valles, Telefonica Digitali esindaja Jose Valles. 

Telefonica on Hispaania telekommunikatsiooniettevõte, mille käive ulatus 2011. aastal 63 ja kasum kuue miljardi euroni. Ettevõte pakub teenuseid Euroopas, Ladina-Ameerikas ja USAs.

“Märkimisväärne hulk Telenori 150 mln kliendist pärinevad arenevatelt turgudelt Aasias ning Kesk- ja Ida-Euroopas, kus mobiilimakse on tihti ainus võimalus sisu eest maksmiseks," selgitas Sven Størmer Thaulow, Telenor Digital Services esindaja.

Norra telekomiettevõtte Telenor käive küündis 2011. aastal 13 ja kasum miljardi euroni.

Fortumo teenus lubab digitaalsete kaupade eest tasuda mobiiliarve alusel, pangakaarti kasutamata.

Veebruaris ostis Intel Capital osa Tartu ettevõttest. "Tehingu suurust poolte kokkuleppel me ei avalikusta, aga saan öelda nii palju, et see jääb kümne miljoni piiresse," märkis Fortumo asutaja ja juhatuse liige Rain Rannu toona.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755