HP teeb börsil tõsist rallit

Kuigi turud on neljapäeval üle maailma üsna punased, siis Hewlett-Packard on täpselt vastupidises suunas liikumas tänu tugevatele majandustulemustele.

Ettevõte tuli kolmapäeval pärast börsipäeva lõppu välja tulemustega, mis lõid tugevalt analüütikute madalaid prognoose ning HP tõstis ka kasumi väljavaadet. Ja isegi kui käive pole loodetud tasemele tõusnud, paistavad investorid üsna optimistlikud firma suhtes.

Tegevjuht Meg Whitman kaotab 2014. aasta lõpuks ära 29 000 töökohta, et säästa firmale kuni 3,5 miljardit dollarit aastas ning kergitada kasumit, vahendab Bloomberg.

"Paistab, et nad on lõpuks suutnud verejooksu peatada," ütles Global Financial Private Capitali investeerimisjuht Chris Bertelsen. "Kui nad ei suuda müüki kasvatada, siis on väga raske toota suuremat kasumit," juhtis Bertelsen tähelepanu vajalikkusele saada käive taas kasvama.

Ettevõtte majandusaasta teise kvartali käive kukkus aastaga 10%, 27,6 miljardi dollarini, mis jäi analüütikute prognoositud 28 miljardile dollarile alla. Küll aga tõstis firma käesoleva kvartali kasumiprognoosi 84-87 sendini aktsia kohta. Analüütikud ootasid 83 senti aktsia kohta.

Keskpäevase seisuga oli HPQ lühendit kandev HP aktsia 14,70% plussis, makstes 24,35 dollarit. Tegu on viimase kolme kuu suurima tõusuga. Eilse seisuga oli aktsia sel aastal tõusnud 49%, mida on kolm korda rohkem S&P 500 indeksi tõusust.

Osale arutelus

  • Fredy-Edwin Esse, California

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara