Autor: Indrek Kald • 24. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2: nutitelefoni hind kerkinud kolmandiku võrra

Keskmise nutitelefoni maksumus on viimase aastaga tõusnud kolmandiku võrra, teatas Tele2.

"Nuputelefoni hinnad pole viimase aastaga oluliselt kõikunud, küll aga on keskmise nutitelefoni maksumus tõusnud kolmandiku. Ühest küljest ostetakse ja toodetakse kallimaid telefone pikemaks kasutusperioodiks, teisalt on ka seadmetele seni peale makstud subsiidium kokku kuivanud," ütles Tele2 Eesti tootesortimendi juht Risto  Taliaru.

Kui Eestis keskmiselt sai klient tavatelefoni aprillis kätte 47 ning nutitelefoni 271 euroga, siis Tele2s maksis keskmine tavatelefon 37 ning nutimudel 210 eurot.

Turu-uuringufirma GfK Retail and Technology analüüsi kohaselt müüdi aprillis Eestis kokku 27 700 mobiiltelefoni, mis on 800 võrra vähem kui märtsis.

Risto Taliaru sõnul vähenes mobiiltelefonide müük ka mujal Balti- ja Põhjamaades. "Ilmselt müük mais veidi kosub, sest suuremad tootjad tulid just korraga oma uute tippmudelitega välja," ütles ta.

GfK Eesti jaeturu-uuringu kohaselt oli tänavu aprillis müüdud telefonidest 12 100 tava- ja 15 600 nutitelefonid. Aasta tagasi aprillis müüdi 15 400 tava- ja 13 900 nutitelefoni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755