Autor: Ave Lepik • 30. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolme kuuga esitati karistusregistrile 6500 päringut

Eelmisel aastal käivitatud elektroonilises karistusregistris on selle aasta esimese kvartali jooksul esitatud 6500 päringut, millest 46% ehk 2689 päringut tehti avaliku e-toimiku kaudu.

Kokku esitati esimese kvartali jooksul 6458 päringut, millest e-toimiku kaudu küsiti andmeid 2689 juhul, paberkandjal või e-postiga küsiti andmeid 3496 korral.

"Oluliste otsuste juures on hea teada, kes on see teine pool, kellega sa asju ajad, näiteks korterit üürile andes või inimest tööle võttes, aga ka näiteks lapsele treenerit valides saab kerge vaevaga veenduda, kas inimene on usaldusväärne,“ lausus justiitsminister Hanno Pevkur.

2012. aastal esitati karistusregistrile kokku ligi 22 000 päringut, millest poole moodustasid päringud e-toimiku kaudu ning teise poole paberil või e-kirjaga tulnud päringud. E-toimiku kaudu esitatud päringutest 10 779 esitati enda andmetega tutvumiseks ja vaid 1135 juhul esitati päringuid teise inimese andmete saamiseks. Kirja või e-kirja teel tehtud päringutest küsiti registrist enda kohta andmeid 4238 juhul ning teiste kohta 5844 juhul.

Karistusregistri andmed on avalikud kuni karistuse arhiveerimiseni. Samas mitte kogu karistusregistris olev info ei ole piiramatult kättesaadav. Näiteks on juurdepääsupiiranguga andmed alaealiste kohta, arhiiviandmed ja andmed nende väärteokaristuste kohta, mida on inimesel üks, juhul kui see on väiksem kui 200 eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755