Komisjon kaebab Eesti Euroopa Kohtusse

Euroopa Komisjon otsustas kaevata Eesti Euroopa Kohtusse, sest riigi seadused ei taga telekommunikatsiooni erapooletut reguleerimist.

Euroopa Liidu telekommunikatsioonieeskirjade kohaselt ei tohi riikide reguleerimisülesandeid täitvad ametiasutused kuuluda telekommunikatsiooniettevõtete omanikeringi ega osaleda nende haldamises.

Eestis täidab mõningaid reguleerimisülesandeid majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, mis muu hulgas vastutab ka raadiosageduste eraldamise ja raadiosageduste kasutamisõiguse andmise korraldamise eest.

Samas kontrollib ministeerium riigi omanduses olevat aktsiaseltsi Levira. See on Eesti suurim televisiooni- ja raadiosaateid edastav ettevõte, mis osutab telekommunikatsiooniteenuseid, nagu ringhääling ja traadita lairibaühendus.

Euroopa Komisjon saatis eelmise aasta juunis Eestile ametliku nõude Euroopa Liidu õigusaktide järgimiseks, kuid Eesti ei ole muutnud riiklikke õigusakte, et tagada telekommunikatsioonisektorit reguleeriva asutuse erapooletust. See võib negatiivselt mõjutada konkurentsi selles sektoris.

Rikkumismenetlus on osa Euroopa Komisjoni jõupingutustest selle nimel, et tagada riikide telekommunikatsioonisektori reguleerivate asutuste sõltumatus.

Telekommunikatsiooni raamdirektiivi 2002/21/EÜ artikli 3 lõikes 2 sätestatakse, et liikmesriigid, kes säilitavad omandi või kontrolli elektroonilisi sidevõrke ja/või -teenuseid pakkuvates ettevõtetes, peavad tagama reguleeriva funktsiooni tõhusa struktuurilise eraldatuse omandi või kontrolliga seotud toimingutest, teatas Euroopa Komisjon.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara