31. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sprint ja Dish peavad karmi pakkumissõda

Miljardär Charlie Ergeni kontrollitav satelliittelevisiooni pakkuja Dish Network trumpas taaskord üle USA suuruselt kolmanda mobiilsideoperaatori Sprint Nexteli pakkumise internetiteenuste osutaja Clearwire Corp ülevõtmiseks.

Dish pakkus Clearwire'i eest 4,40 dollarit aktsia kohta ehk 29% rohkem võrreldes Sprinti eelmise pakkumisega, vahendab Bloomberg. Sellise aktsiahinna alusel on firma turuväärtuseks 6,5 miljardit dollarit.

Olukord on üsna keeruline seetõttu, et Sprint Nextel omab juba veidi üle 50% Clearwire'is ning eraldi on Dish teinud eraldi ülevõtmispakkumise Sprintile endale. Dish pakkus eelmisel kuul Sprinti ülevõtmiseks 25,5 miljardit dollarit, trumbates sellega üle Jaapani suurfirma SoftBank 20,1 miljardi dollarilise pakkumise.

Dishi tänane pakkumine valmistab Sprintile kõvasti lisapeavalu, sest firma on tahtnud Clearwire'it üle võtta juba alates detsembrist. Läinud nädalal tõstis Sprint enda pakkumist 3,40 dollarini aktsia kohta, et võita üle osa aktsionäre, kes olid tehingule vastu.

"Nad (Dish - toim.) tahavad lihtsalt SoftBankile teha Sprinti ja Clearwire'i ülevõtmise võimalikult raskeks," ütles vabakutseline internetianalüütik Chetan Sharma.

Dish soovib võimalusel kõik Clearwire'i aktsiad ära osta, kuid on enda teatel nõus ka mis iganes tehinguga, kus saadakse üle 25% osalus firmas. Varasemalt oli Dish teinud 3,30 dollarit aktsia kohta pakkumise, mis sundis Sprinti eelmisel nädalal enda pakkumist tõstma.

Pakkumissõda võib aga edasi minna, sest Sprint võib veel kord Dishi üritada üle trumbata. "Praegu on selgelt tegu parema pakkumisega kui varem, kuid ma ei imestaks, kui Sprint üritaks uuesti neid üle trumbata. Ei tundu, et pakkumissõda oleks veel läbi," ütles Clearwire'i investor David Weber Bloombergile.

 

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755