3. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple'i kuulujutud halvavad Pandorat

Wall Street Journali raporteeritud kuulujutt, kuidas Apple on Warner Music Groupiga lugude internetis kuulamiseks lepingu sõlminud, on lühikese ajaga viinud kümnendiku internetiraadio Pandora Media turuväärtusest.

WSJ raporteeris, et Apple annab tehingu alusel 10% enda reklaamikäibest Warnerile, mis on kaks korda rohkem, kui Pandora praegu maksab. Ajalehe sõnul võib selline tehing Apple'ile tõenäoliselt avada ukse ka teiste suurte muusikafirmadega nagu Universal ja Sony lepingu sõlmimiseks ning seejärel tuua turule teenuse, kus inimesed saavad iTunesist muusikat kuulata ilma lugusid ostmata.

Pandorat kattev Wedbush Securitiesi analüütik Michael Pachter ütles, et Apple'i internetiraadio teenus oleks kõigest kerge tagasilöök Pandora kasvuloos. Tema sõnul on Pandora nende hea teenuse tõttu raske konkureerida, kuid mil iganes Apple ennast millegagi seob, siis turg peab seda tähele panema.

"Ma ei usu, et Apple'i teenus saab olema efektiivne, kuid kuna tegu on Apple'iga, siis inimesed tahavad seda ikkagi proovida," ütles Pachter. "Ma ei usu, et inimesed jätavad Pandora maha Apple'i kasuks, kuid ma eeldan, et kasutuvus langeb alguses, kui inimesed proovivad Apple'i teenust," lisas analüütik, kes soovitab Pandora aktsiat hoida.

Pärastlõunal oli Apndora aktsia New Yorgi börsil 10,58% miinuses, makstes 15,22 dollarit. Tänase langusega koos on Pandora aktsia tõusnud sel aastal 66%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755