Autor: Marek Mühlberg • 6. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvarafirma Datel sisenes USA turule

Tarkvaratootja AS Datel võitis USAs Virginia osariigis paikneva Montgomery maakonnavalitsuse väljakuulutatud elektrooniliste kaardirakenduste loomise hanke.

„Tehingu maksumusest peame olulisemaks pikaajalisemat perspektiivi, kuna võidetud hange laieneb tingimustele vastavalt ka teistele osariigi omavalitsustele ja avab seega Eestis toodetud kaardirakendustele 8,5-miljonilise elanikkonnaga turu. See on paljutõotav algus Eesti e-valitsemise lahenduste ekspordis suurematele välisturgudele," märkis AS Datel juhatuse esimees Urmas Kõlli.

USA turu teenindamiseks asutas Datel tütarettevõtte Ovela LLC, kes vastutab suurriigis klienditeeninduse ja turunduse eest, arendustiim jätkab emaettevõttes Eestis. "Praegu tegeleme aktiivselt hankelepingu täitmisega ja tütarettevõtte tegevuse arendamisega," lisas Kõlli.

Dateli ekspordivaldkonna juht Villem Alango sõnul tõi Eestis väljaarendatud toodetele võidu mitte ainult tehnoloogia sobivus, vaid ka võime klientide konkreetsete vajadustega arvestada, samuti hindasid kliendid kiiret juurutustsüklit.

„USAs leidub kümneid tuhandeid analoogsete vajadustega kliente, nii et meie esmapilgul väike samm võib saada ajalooliseks läbimurdeks Eesti e-valitsuse lahenduste ekspordis,“ lisas Alango.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755