7. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Guardtime´i uus juht: keskendume Eestile

Juunist Guardtime´i juhtiv Gustav Poola sõnul keskendub ettevõte tehnoloogia rakendamisele Eestis.

"Plaanis on leida uusi võimalusi Eesti tööstussektoris tehnoloogia kasutamiseks,“ kommenteeris Poola ettevõtte plaane.

Tootele näeb Poola suurt potentsiaali pilvetehnoloogia järjest laialdasemal kasutusvõtul. „Guardtime’i tehnoloogia sobib eelkõige pilveplatvormide usalduse tõstmiseks ja seal hoitavate andmete muutumatutena säilitamisel,“ tutvustas Poola toote spetsiifikat.

Digitaalne ajatempel on ettevõtte juhi sõnul digitaalsete dokumentide allkirjastamine, mis annab võimaluse neid säilitada muutumatutena pika aja vältel. „See on digitaalallkiri, mis koosneb kolmest komponendist. Sisust, ajast ja kohast. Kui keegi üritab dokumenti muuta, siis see jääb kohe nähtavaks. Ja sellele järgnevad juba teised protsessid, mille läbi muutmine kajastatakse ja alarmeeritakse dokumendi omanikku. Ajatempliga kaitstud digitaalse objekti muutmine on seda avastamata võimatu,“ sõnas Poola.

Poola on avatud ka ideele jätkata koostööd Guardtime’i eelmise juhiga Raul Vahisaluga, kes läks üle digitaalseid merekaarte tootvasse Navionicsisse. „Kindlasti jätkame koostööd. Kuna tegemist on samuti ettevõttega, milles tegeldakse digitaalobjektidega, siis hoiame sidet ja leiame koostöövõimalusi ka selles tööstussektoris Guardtime’i tehnoloogia kasutamiseks. Olen kindel, et ta peab seal meeles ka Guardtime’i tehnoloogiat.“

Gustav Poola on varasemalt 12 aastat töötanud tegevdirektorina juhtivas elektroonikaettevõttes Artec Group, mille klientide seas olid näiteks STMicroelectronics ja National Semiconductor. Poola juhtimisel kasvas Artec idufirmast professionaalseks elektroonika ettevõtteks ning valmistas mitmeid edukaid tooteid nagu näiteks vähese energia- ja ruumitarbimise vajadusega arvutisari ThinCan. Enne Artec Group’i asumist töötas Poola ettevõtetes ZF Micro Solutions, Fujitsu ja Cabelco Technologies.

Digitaaltempel on maailmas ainulaadne teenus ja tänaseks ajatembeldavad Guardtime’i abiga oma dokumente näiteks SEB Pank, Brother Industries, China Post ja Jaapani suurim online-pank Rakuten.

Autor: Joosep Laik, Kristi Malmberg

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755