Autor: Ken Rohelaan • 11. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sony andis PS4-ga vastulöögi Xbox One'ile

Sony avalikustas PlayStation 4 konsooli, pakkudes Microsoftiga võrreldes odavamat masinat ja originaalsisu, vahendas Bloomberg.

Sony juhtfiguurid ütlesid Los Angeleses Electronic Entertainment Expol, et PS4 hakkab USA-s maksma 399 dollarit, mis on umbes 20% vähem kui Microsofti Xbox One. Masin lubab piiramatult müüa kasutatud mänge ega vaja internetiühendust, mis on Microsofti konsooli puhul osutunud kaheks ebapopulaarseks omaduseks.

PS4 on Sony tegevjuhi Kazuo Hirai jaoks oluline etapp, et tuua muutus ettevõtte elektroonikaärisse. Edukas konsool võib kergitada Hirai finantsressursse, mis aitaksid muuta telerite tootmise kasumlikuks pärast üheksat kahjumiga aastat. Macquarie Securitiesi analüütiku Damian Thongi hinnangul on Sony võitnud esimese raundi.

"Meie hinnangul on Sonyl ja PS4-l eelis Microsofti Xbox One'i ees," teatas Thong. "PS4 pakub mängijatele võimsamat masinat ja 100 dollarit odavamalt kui Xbox One."

Müügi suurendamiseks on Sony ja Microsoft üritanud klientuuri laiendada mängijatest edasi, pakkudes muusikat, filme ja telesaateid, millest osa sisu on piiratud ligipääsuga. Mõlema firma eesmärgiks on püüda peavoolu tarbijaid, kes muidu mängiksid nutitelefonidel või tahvelarvutitel, aga samal ajal ei taha ettevõtted võõranduda tõsisematest mänguritest.

New Yorgi aktsiaturul kohaliku aja järgi kell 12:12 (Eestis kell 19:12) tõusis Sony Corp 2,29%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud 60,97%.

Samal ajal väärtpaberibörsil Nasdaq langes Microsoft 0,94%, aastaga on firma aktsiahind tõusnud 21,51%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755