Autor: Romet Kreek • 12. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kreeka pani kinni riigi TV ja raadio

Eile õhtust on lõpetatud Kreeka riigi TV ja raadio tegevus, vahendas CNBC.

Valitsus sulgeb ajutiselt riigile kuuluva ettevõtte ning koondab 2500 töötajat, et kärpida kulusid, mida nõuavad välismaised kreeditorid.

Valitsus avab esimesel võimalusel Hellenic Broadcasting Corporationi ehk ERT, kuid uue ja vähema tööjõuga.

"Õnnitlen Kreeka valitsust," ütles enne ERT telesaate lõppu uudisteankur Antonis Alafogiorgos. "See on löök demokraatiale."

ERT hoonete juurde mitmel pool Kreekas kogunes märulipolitsei, kuid mingitest märatsemistest pole raporteeritud.

Valitsuse pressiesindaja Simos Kedikoglou, kes oli varem riigi-TV ajakirjanik, kirjeldas ERTd kui raiskamise sadamat ning lisas, et kõik 2500 töötajat saavad kompensatsiooni.

"ERT on tüüpiline näide unikaalsest läbipaistvuse puudumisest ning uskumatust raiskamisest. Ja täna see lõppeb," ütles ta. "Selle kulud on 3-7 korda suuremad, kui teistel telejaamadel ning töötajaid on 4-6 korda rohkem. Vaatajaskond on väga väike – umbes pool keskmisest erajaamast."

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755