Autor: Indrek Kald • 13. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ITL tutvustas uut arengukava

Täna tutvustas Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu juhatus Tallinna teaduspargis Tehnopol tegevusplaani aastaiks 2013–15.

ITLi presidendi Anneli Heinsoo sõnul lähtub kava Eesti IKT visioonist aastaks 2020, mille kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia seitsme aasta pärast Eesti heaolu allikas ning leiab nutikat kasutamist nii majanduselus kui ühiskonnakorralduses.

"ITLi nägemuse kohaselt mõjutab IKT aastal 2020 elukorraldust terves Eestis. Meie infoühiskond peaks olema maailmas esirinnas usaldusväärsete teenuste kasutamisel, meie IKT spetsialistide arv tänasega võrreldes kahekordistunud ning lisaväärtus erinevates fookusvaldkondades oluliselt kasvanud," märkis Heinsoo.

ITLi eesmärgid aastani 2015 on IKT sektori hea maine hoidmine ja liikmete huvide kaitse, sotsiaalsete valdkondade toetamine IKT abil hariduses, tööhõives ja tervishoius. Samuti valdkonna ekspordivõimekuse suurendamine ning koostöö tihendamine nii teiste majandusvaldkondadega kui rahvusvahelisel tasandil teiste riikide klastrite ja IKT alaliitudega.

ITL loeb oluliseks IKT strateegia elluviimist ning telekommunikatsiooni ja digitaalse infrastruktuuri arendamiseks vajalike eelduste loomist.

Infoturbe ja küberkaitse valdkonnas on sihiks tagada vajalik turvalisus innovaatiliste IT-lahenduste kasutuselevõtuks ja jätkusuutlikuks arenguks. Alaliidu tegevusplaan näeb ette sotsiaalse vastutuse suurendamist tavainimese elu kõige enam mõjutavates fookusvaldkondades nagu tervishoid, haridus ja internetiturvalisus.

"Ühe meie prioriteedina näeme IKT hariduse kvaliteedi tõstmist, samuti tarku töökohti loovate ettevõtete maksukoormuse vähendamist ning kvalifitseeritud välistööjõu Eestisse toomise lihtsustamist," ütles ITLi juhatuse liige Tiit Paananen.

ITL valis 25. aprillil uue juhatuse, kuhu kuuluvad Anneli Heinsoo (Tieto Estonia AS), Tiit Tammiste (EMT AS), Heiki Kübbar (Icefire OÜ), Rain Laane (Microsoft Estonia OÜ), Seth Lackman (Ericsson Eesti AS), Toomas Mõttus (Atea AS), Enn Saar (Elion Ettevõtted AS), Tiit Paananen (Skype Technology) ja Agnes Roos (Eesti Energia AS).

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit on vabatahtlik organisatsioon, mille põhilised tegevussuunad on IKT valdkonna populariseerimine, erialase hariduse edendamine ja seadusandluse parandamine. ITL ühendab 75 IKTga tegelevat ettevõtet ning liitu kuuluvate ettevõtete käive moodustab üle 90% Eesti IKT-sektori kogukäibest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755