Autor: Kaisa Gabral • 13. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõmper:  ma ei saa oma töötajate nimesid avaldada

Vandeaudiitor ja OÜ Iglu omanik Mart Nõmper ei oska oma töötajate varasemaid pakkumistel osalemisi kommenteerida, samuti ei soovi ta öelda ettevõttes töötavate inimeste nimesid.

Telefoniintervjuu Nõmperiga, kes vastab küsimustele viibides parajasti Saksamaal.

Millega teie ettevõte tegeleb?

Meil on alustav ettevõte. Millest selline huvi alustava ettevõtte vastu?

Meieni jõudis info, et OÜ Iglu on meelitanud enda juurde tööle Nortalist suurusjärgus 30 töötajat. Kas see vastab tõele?

Seda peab töötajate käest küsima, kas neid on meelitatud või mitte. Aga vastuseks küsimusele, me tegeleme IT-arendusega tarkvara poole pealt.

Kuulsin ka juhtumist, kus teie ettevõtte töötajad osalesid ühes pakkumises olles samal ajal ise veel Nortalis tööl. Kas olete sellega kursis?

Me oleme paljudel pakkumistel osalenud. Kliendisuhteid me ei saa kommenteerida, selle koha pealt ma jään vastuse võlgu.

Aga, kas töötajad on olnud ka kuskil teises kohas tööl, siis kui neil oli tööleping, siis oli see nende ja Nortali vahel ja seda, kas see siis oli või ei olnud, seda mina Iglu esindajana kuidagi kommenteerida ei saa. Seda peab küsima kas Nortali või töötajate käest.

Kui palju teie ettevõttes töötajaid on?

Praegu on meil neid juba üle kümne kindlasti.

Juhatuse liige on Kaarel Kuddu, kas tema on ka ettevõtte juht?

Üldjuhtimisküsimused on minu pädevuses. Kuna minul IT- teadmisi selliseid ei ole, siis IT-guru on ikkagi tema.

Kas te võiksite öelda mõne inimese nime, kes teie ettevõttes töötab, et saaksime nendega rääkida?

Töölepingus on meil konfidentsiaalsusnõue, et me ei avalikusta oma töötajaid. Kui ma seda praegu teeksin, siis ma rikuksin kokkulepet töötajaga.

Miks teil on selline konfidentsiaalsusnõue?

See on meil juristide pool välja töötatud. See on enamikel Eesti töölepingutel sees ilmselt. Kui te helistate ükskõik millisesse firmasse ja kui küsitakse, kes teil tööl on, siis ükski firma ei ütle, kes neil tööl on.

Tavaliselt on nimed kodulehel väljas või internetist kättesaadavad.

Enamikes firmades see nii ei ole. Suurematel firmadel küll, kuid väiksematel mitte. Me oleme alustav ettevõte. Meil pole veel õiget kodulehte ka, kui jõuame nii kaugele, siis paneme ka nimed kodulehele. Kõigepealt tahame oma äri käima saada.

Mind huvitab ikkagi see pakkumise teema, kus osalesid teie töötajad, olles samal ajal lepingulises suhtes konkureeriva ettevõttega. Kas on keegi teine teie ettevõttes, kellega ma võiksin rääkida, et vastuseid saada?

Eks te peate ikka minuga suhtlema.

 Kas ma pean lihtsalt teistmoodi küsima või?

Või mõne teise küsimuse küsima.

Olete te kursis sellega, et osad teie töötajad on endised Nortali töötajad?

Jah, eks CVsid ma olen loomulikult näinud. Ega me inimest tänavalt ei võta, me eeldame ikka kogemust ja teadmisi. Kindlasti on meie töötajate hulgas inimesi, kes on enne Nortalis tööd teinud.

Minu jaoks tundub see ikkagi konflikti koht olevat, et samal ajal kahes konkureerivas ettevõttes tööl olev inimene osaleb kliendi pakkumises.

Mul puuduvad andmed, et need inimesed on kahe tööandja juures korraga tööd teinud. Kes teile väitnud on sellist asja?

Nortal.

Siis peate Nortali käest küsima, minul see info täiesti puudub ja ei oska öelda. Kui oleks fakte, siis saaks edasi mõelda. Kuid, kui isegi nimesid ei tea, siis mina ei oska midagi öelda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755