Kreeka TV sulgemine võib tuua kaasa valitsuskriisi

Kreeka peaminister Antonis Samaras on pannud oma aasta vastu pidanud valitsuskoalitsiooni proovile veendumusega, et riikliku ringhäälingu sulgemine on riigi parimates huvides.

"Viimane asi, mida Kreeka praegu vajaks, on uued valimised," ütles agentuurile Bloomberg Bank of America Merrill Lynchi valuutastrateeg Athanasios Vamvakidis. "Reformid peatuksid uue abiprogrammi kriitilises punktis, kus selle tingimuste täitmine on lõpuks paranenud ja IMF on hakanud Euroopalt küsima (Kreeka - toim.) võlgade osalist mahakandmist."

Kreeka telekanali ERT sulgemisest tekkinud furoor on koos gaasifirma Depa erastamistehingu luhtumisega Kreeka võlakirjade hinna jälle alla viinud. Kümneaastase tähtajaga võlakirjade tootlus on mai lõpu 8,13%-lt kasvanud 10,25%-le. See õõnestab Samarase plaane tuleva aasta alguses võlakirjaturule naasta.

Peaminister ei võtnud kuulda oma kahe koalitsioonipartneri – Pasoki ja Demokraatliku Vasaku – vastuseisu telekanali sulgemise plaanile, millega hoobilt kaotati riigisektoris 2600 töökohta. Samarase plaan on avada kanal mõne aja pärast uuesti väiksemas mahus. Pasok ja Demokraatlik Vasak, millest sõltub valitsuse enamus parlamendis, on plaani vaidlustanud.

"Isegi kui uusi valimisi õnnestub vältida, on see intsident andnud tõsise löögi koalitsiooni omavahelistele suhetele," ütles Nomura Internationali analüütik Lefteris Farmakis.

Samaras on määranud kohtumise koalitsioonipartneritega esmaspäevaks, 17. juuniks.

Osale arutelus

  • Sirje Rank

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO is looking for a UX/UI DESIGNER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

DERIVCO is looking for a .NET DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

Teabevara