Autor: Aksel Kirikal • 20. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google – maailma parim koht töötamiseks?

Hiljuti linastunud filmis „Praktikandid“ teevad kaasa Vince Vaughn ja Owen Wilson, kes mängivad keskealisi müügimehi, kelle viimaseks võimaluseks on praktika Google’is.  Ajakiri Fortune  hindas samal ajal Google’i  parimaks tööandjaks.

Toon näiteks mõned boonused, mida Google töötajatele pakub: tasuta hommiku-, lõuna- ja õhtusöök, hambaravi, juuksur, pesupesemine, jõusaalid ja ujula. Tegemist on ettevõttega, kuhu kandideerib iga aasta umbes 2,5 miljonit inimest, see teeb 6849 avaldust päevas ja viis igas minutis.

„Praktikandid“ tehti Google’i peakontoris. Enne ei ole ühtegi filmigruppi sinna lastud. Siin on mõningad praktilised nipid, kuidas Google’i näitel oma ettevõtet edukamaks muuta:

 1. Kontori sisekujundus on oluline.  Loo avar töökeskkond, kus on mõnusad kohtumisruumid, mis inspireerivad ja avavad loovust. Ära unusta luua kohta, kus töötajad saavad lõõgastuda. 2. Väljenda selgesti, milles seisneb firma identiteet. Võta meeskond kokku ja räägi, mille eest firma seisab. 3. Kui võtad uusi inimesi tööle, siis tee neile tutvumispidu, et nad elaksid kiiremini meeskonda sisse. 4. Julgusta inimesi edasi õppima. Sa ei pea saatma neid ettevõttest välja koolitustele, vaid  kogemusi saavad jagada su parimat töötajad. 5. Korralda iga kuu firmasiseseid võistlusi, et motiveerida töötajaid:  nt müügivõistlus või viktoriin, aga võib ka minna kontorist välja ja midagi sportlikku ette võtta. 6. Ära unusta müüki.  Ükski ettevõtte töötaja –  vahet pole, mis positsioonil ta on – ei tohi unustada, et klient on kuningas.  Toode võib olla kui tahes hea, aga see ei müü, kui lihtsalt seisab. 7. Hea viis talentide avastamiseks on praktikaprogrammid. Suveti otsivad paljud noored töökohti, anna neile võimalus kogemusi saada – ning nad võivad sind üllatada innovaatiliste ideedega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755