Autor: Romet Kreek • 20. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes võib tulla suurim IPO alates 2005. aastast

Soome mobiilsideoperaator DNA kaalub aktsiate avalikku pakkumist või osaluse müüki erakapitalifirmale (private equity), vahendab Bloomberg.

DNA, mis kuulub Finda Oy-le, plaanib lähikuudel konkretiseerida oma plaane, teatas täna ettevõte. Võimalus on ka säilitada senine omanikering.

Müük võimaldaks anda aktsionäridele raha ning potentsiaalselt tugevdada DNAd suuremate konkurentide Elisa ja TeliaSonera vastu. IPO oleks Soome suurim alates 2005. aastast.

DNA turuväärtus on tõenäoliselt 1,1 miljardi euro ümber ütles märtsis Evli Banki analüütik Mikko Ervasti. Kuigi ettevõtte kasumlikkus jääb maha konkurentidest, võivad sel ja tuleval aastal marginaalid kasvada, kuna ettevõte saab juurde kundesid ja piirab kulusid.

Mullu kasvas DNA käive 5,7%, 769 mln eurole. EBITDA kasum kasvas 1,2%, 191 miljonile eurole. Ettevõttele kuulub ka Helsingi piirkonna kaabeltelevisiooni võrk.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755