Autor: Romet Kreek • 21. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oracle kolib Nasdaqilt New Yorgi börsile

Maailma suurim andmebaasitarkvara tootja Oracle esitas avalduse New Yorgi börsil aktsiate noteerimiseks.

Juba teist kvartalit järjest jäi ettevõte alla analüütikute käibeootusele, kuna kunded on kulutamas konkurentide veebipõhistesse ärilahendustesse, vahendab Bloomberg.

31. mail lõppenud majandusaasta neljanda kvartali kasum mõnede tulude-kuludeta aktsia kohta oli 87 senti. Käive oli 11 miljardit dollarit. Analüütikud ootasid 87 senti kasumit aktsia kohta 11,1 miljardilise käibe juures. Oracle kahekordistas kvartalidividendi ning lisas 12 miljardit dollarit aktsiate tagasiostuprogrammi. Uus kvartaalne dividend on 12 senti aktsia kohta varasema kuue sendi asemel.

Ühtlasi esitas ettevõte avalduse aktsiate noteerimiseks New Yorgi börsil. See on suurim ettevõtte äraviimine Nasdaqilt. Oracle nõukogu otsustas, et noteerimine New Yorgi börsil on ettevõtte aktsionäride, klientide ja partnerite parimates huvides.

Ettevõtte värske käimasoleva kvartali kasumiprognoos tuli samuti analüütikute ootuste alumisse äärde. Aktsia kukkus eile järelturul kauplemisel 9,1%, 30,30 dollarile.

Puhaskasum kasvas aastaga 3,45 miljardilt dollarilt 3,81 miljardile dollarile ehk 69 sendilt aktsia kohta 80 sendile.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755