Autor: Indrek Kald • 22. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Partsi kokkulepe Vene kolleegiga alandab mobiilside hindu

Majandusminister Juhan Parts allkirjastas Venemaaga vastastikuse mõistmise memorandumi mobiilside rändlusteenuse hindade alandamiseks.

Neljapäeval kohtus Parts Peterburis rahvusvahelisel majandusfoorumil Venemaa side ja massimeedia ministri Nikolai Nikiforoviga, kellega allkirjastati memorandum mobiilside rändlusteenuse hinnalanguse teemal. "Läbirääkimised hindade alandamiseks on kahe riigi operaatorite vahel kestnud juba mitu aastat ning tänaseks on selle reaalne mõju hindades juba tunda," ütles Parts.

Eesti majandusministri sõnul fikseerib memorandumi allkirjastamine läbirääkimiste tulemused ning annab tarbijale suurema kindluse hindade osas ka edaspidiseks.

Memorandumile on lisaks ministritele alla kirjutanud ka kõik suuremad Venemaa operaatorid Rostelekom, MTS, VimpelCom ja MegaFon. Eesti poolt allkirjastavad selle EMT, Elisa ja Tele2.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755